Εκπαίδευση Ανανηπτών

Πληροφορίες

Τύπος: Σεμινάριο ανάπτυξης δεξιοτήτων

Ωφελούμενοι: Άτομα άνω των 12
Τίτλος: Πιστοποιητικό Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης

Διάρκεια: 5 ώρες
Εγγραφές: Ανοικτές
Κόστος: 30 €
Ενημερωτικό
Επικοινωνία

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαίδευση στην αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής. Τι ενέργειες θα εφαρμόσουμε δηλαδή όταν βρεθούμε μπροστά σε ένα άτομο το οποίο έχει καταρρεύσει και δεν αναπνέει.

Περιλαμβάνει διάλεξη με χρήση διαφανειών (powerpoint), επίδειξη από τους εκπαιδευτές, καθώς και πρακτική εξάσκηση των εκπαιδευομένων (οι οποίοι χωρίζονται σε μικρές ομάδες μέχρι 8 άτομα) επάνω σε ειδικά προπλάσματα (κούκλες) όπου εκπαιδεύονται στην εφαρμογή συμπιέσεων και εμφυσήσεων.

Επίσης γίνεται εξάσκηση στη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, της συσκευής δηλαδή η οποία χορηγεί ρεύμα στην καρδιά για να την ξαναβάλει μπροστά. Αυτό γίνεται με ειδικούς εκπαιδευτικούς απινιδωτές οι οποίοι βέβαια δεν χορηγούν πραγματικό ρεύμα, ωστόσο λειτουργούν και συμπεριφέρονται ακριβώς όπως και οι πραγματικοί.

Τέλος, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς να τοποθετούν ένα αναίσθητο άτομο που αναπνέει σε πλάγια θέση ασφαλείας καθώς και πώς να αντιμετωπίζουν ένα θύμα πνιγμονής (όταν πχ ένα κομμάτι τροφής φράξει το λάρυγγα). Το σεμινάριο οδηγεί σε πιστοποίηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council) η οποία είναι η ανώτερη που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον Ευρωπαϊκό χώρο και φυσικά έχει παγκόσμια ισχύ. Η πιστοποίηση διαρκεί για 3 χρόνια.

Η πρόληψη είναι η πιο φθηνή μέθοδος αντιμετώπισης.

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται ΣΕ ΟΛΟΥΣ: Από τον απλό πολίτη μέχρι τον επαγγελματία υγείας. Μπορούν να πιστοποιηθούν άτομα από 12 ετών και άνω.

Περιεχόμενο κατάρτισης


Ζητήστε πληροφορίες


  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το email σας (απαραίτητο)

  Θέμα (απαραίτητο)

  Το μήνυμά σας

  Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και διαχείριση των δεδομένων σας από την ιστοσελίδα.

  Συμπλήρωσε το πεδίο: captcha

  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com